illusztáció

Két hónapon belül lezárulhat a vagyonkiadás a Hungária Értékpapír Zrt. “f.a.”-nál

2016. 10. 07.

Budapest, 2016. október 7. – A Hungária Értékpapír Zrt. “f.a.” felszámolója tájékoztatja az ügyfeleket, hogy két hónapon belül lezárulhat az ügyfélvagyon kiadása.

A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 136. § alapján folyamatos a Hungária Értékpapír Zrt. “f.a.”-nál fellelt ügyfélvagyon ügyfelek részére történő kiadása a 2016. 04. 05. napján közzétett kiosztási arányszámoknak megfelelően.

A vagyonkiadás első lépéseként a tételes számlaegyeztetés és a vagyonkiosztás előkészítése az ügyfelek kétharmadánál megtörtént. A tényleges vagyonkiadás az ügyfelek több mint fele részére megtörtént, az elszámolás postai úton történő megküldésével egyidejűleg.

A vagyonkiadás folyamatát lassítja, hogy az ügyfelek egy része még nem vette fel a kapcsolatot a Hungária Értékpapír Zrt. “f.a.” ügyfélszolgálatával és nem adta meg az ügyfél-azonosításhoz és az ügyfélvagyon kiadásához szükséges alapadatokat.

Az ügyfelek tizenöt százalékát a felszámoló tételes elszámolás megküldésével kereste meg annak érdekében, hogy a vagyonkiadáshoz még szükséges adatokat adják meg (pl. értékpapír- vagy bankszámlaszám), de egyelőre ez még részükről nem történt meg.

Ezért a felszámoló ezúton is kéri a Hungária Értékpapír Zrt. “f.a.” ügyfeleit, hogy a gyorsabb ügyfélvagyon-kiadás érdekében, vegyék fel az a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal a hiányzó azonosítás elvégzése, illetve az adatok egyeztetése érdekében. Az ügyfélszolgálat elektronikus elérhetősége info@hbe.hu, postacíme: 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15.

Amennyiben a hiányzó adategyeztetések megtörténnek, úgy a 2016. 04. 05. napján közzétett kiosztási arányszámok szerinti vagyonkiadás az elismert követeléssel rendelkező ügyfelek részére 2016. november végéig lezárulhat.

A vitatott követeléssel rendelkező ügyfelek esetében a felszámolási eljárást lefolytató bíróság dönt a követelés besorolásáról és összegszerűségéről. Ezen esetekben, a vagyonkiadás a jogerős bírósági határozat meghozatala után, az abban foglaltak figyelembe vételével történhet meg. A Bszt. kötelező rendelkezésének megfelelően tartalékba helyezett eszközök kiosztására valamennyi vitatott követelés jogerős bírósági elbírálását követően kerülhet sor.Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.