illusztáció

Kezdődik a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet büntetőpere

2016. 09. 29.

Budapest, 2016. szeptember 29. - Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), mint a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet ”f.a.” felszámolója ezúton tájékoztatja az érintetteket, hogy 2016. október 3-án, a Kecskeméti Törvényszéken megkezdődik a Takarékszövetkezettel kapcsolatos büntetőper.

A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet ”f.a.” felszámolója által 2013. november 25. napján tett feljelentés alapján indult büntetőeljárás nyomozati szakasza lezárult, amelynek eredményeként 2016. október 3-án, a Kecskeméti Törvényszéken megkezdődik a több mint 600 oldalas vádirat ismertetése. A vád bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés, csődbűncselekmény és számvitel rendjének megsértésének megalapozott gyanúja. Az 50 oldal terjedelmű feljelentés alapján 76 fő ellen történt vádemelés. A vádlottak kihallgatásával 2016 novemberében és decemberében folytatódik a büntetőeljárás.

A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet ”f.a.” felszámolója minden lehetséges intézkedést megtesz a hitelezői érdekek védelmében. A felszámolási eljárásban az ingatlan vagyon értékesítése, a lejárt követelések behajtása jelenleg is folyik, a hitelezők kielégítését növelő vagyoni fedezet növelése érdekében.Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.