illusztáció

A PSFN soron kívül átadta a módosított kárrendezési törvénynek megfelelő adatokat a kárrendezési alapnak

2016. 06. 23.

Budapest, 2016. június 23. – Az Országgyűlés által módosított kárrendezési törvénynek megfelelően a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) soron kívül teljesítette adatátadási kötelezettségét a Kárrendezési Alap felé. A Kárrendezési Alap a törvény hatályba lépésétől számított 30 napon belül újra számolja a jogosultaknak fizetendő kárrendezési ellenértéket.

A tőkepiac stabilitásának erősítése érdekében tett egyes kárrendezési intézkedésekről szóló 2015. évi CCXIV. törvény (Kárrendezési törvény) 2016. június 13-án elfogadott módosítása változtatott a jogszabály alkalmazása során használatos hozam fogalom meghatározásán. Ez a módosítás a kárrendezési eljárásra jogosultak egy részét kedvezően érinti.

A módosítás lényege, hogy a kárrendezési összeg kiszámításakor csak a befektető által ténylegesen elért jövedelmet, és nem az értékpapírszámlán jóváírt kamatot kell levonni hozamként. Mindez azt jelenti, hogy így több pénzt kaphatnak az érintett károsultak a Kárrendezési Alaptól.

Az ügyfelek további tájékoztatást kaphatnak a Kárrendezési Alap honlapján:
http://karrendezesialap.bva.hu/kozlemeny/tobb-penzt-kapnak-a-brokerkarosultak-a-karrendezesi-alaptol/Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.