illusztáció

Megkezdődik a SAXO Bankhoz kihelyezett ügyfélvagyon kiadása

2016. 06. 20.

Budapest, 2016. június 20. – Befejeződött a QUAESTOR ügyfeleinek Saxo Banknál, mint letétkezelőnél lévő vagyonára vonatkozó vizsgálat. Megállapítást nyert, hogy a felszámolás kezdő napján az ügyfelek számláin nyilvántartott pénzeszközök és pénzügyi eszközök kiadhatók. A pénzeszközök és pénzügyi eszközök kiadása várhatóan 2016. július 18-tól indul meg.

A QUAESTOR Értékpapír Zrt. "f.a." elleni felszámolási eljárásban lefolytatott, a Saxo Bankhoz kihelyezett ügyfélvagyon meglétére vonatkozó vizsgálat alapján az ügyfelek eQTRADER nyilvántartás szerinti, Saxo Bank letétkezelőnél elhelyezett felszámolás kezdő napján kimutatott pénzeszközei és pénzügyi eszközei rendelkezésre állnak, az eszközök kiadása tekintetében az akadályok elhárultak.

A felszámoló a Saxo Bank letéti helyen elhelyezett ügyfélvagyon kiadás lebonyolítása érdekében megállapodást kötött az EQUILOR Befektetési Zrt.-vel, ahol az ügyfelek 2016. július 18. napjától személyesen kezdeményezhetik az ügyintézést. A kiadás további részleteiről a a felszámoló saját honlapján folyamatosan értesíti az érintetetteket.

A kiadási folyamat előkészítésével kapcsolatos intézkedések miatt a Webconnect rendszer elérhetősége megszűnik. Az ügyfelek a felszámolás kezdő napján meglévő, a felszámolás alatti időszakban történt egyéni egyenleg változások alapján rendelkezésre álló egyenleg átvételére jogosultak. Az egyéni ügyfélegyenlegeket a felszámoló az ügyfelek részére postai úton megküldi.

A felszámoló felhívja a Tisztelt Ügyfelek figyelmét, hogy a kiadásra kerülő pénzeszközök és pénzügyi eszközök átutalási és transzferálási költsége tekintetében az Üzletszabályzat 11.4. pontjának rendelkezése, továbbá az Üzletszabályzat mellékletét képező Kondíciós listában foglaltak az irányadóak (http://www.quaestor.hu/sites/default/files/pdf/qep/qep-uzletszabalyzat.pdf; http://www.quaestor.hu/penzugyek/hirdetmenyek-uzletszabalyzatok).Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.