illusztáció

Megtámadja a Fővárosi Törvényszék végzését a Buda-Cash Brókerház Zrt. ʺf.a.” felszámolója

2016. 05. 27.

A BUDA-CASH Brókerház Zrt. ʺf.a.” (Buda-Cash) felszámolója pert indított a Saxo Bank SA ellen, hogy visszaszerezze az ügyfelek pénzét és értékpapírjait a dán pénzintézettől. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzése a hazai bíróság joghatóságának hiányát állapította meg. A Buda-Cash felszámolója fellebbez, az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

A Buda-Cash felszámolója 2015. október 21-én keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, hogy a Saxo Banknál lévő vagyont visszaszerezze a Buda-Cash ügyfelei számára. A Fővárosi Törvényszék permegszüntető végzése a magyar bíróság joghatóságának hiányát mondta ki.

A társaság felszámolója vitatja a Fővárosi Törvényszék döntését, így a Buda-Cash Brókerház Zrt. ʺf.a.” felszámolója élni kíván a fellebbezési jogával. A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. tájékoztatja a Buda-Cash Brókerház Zrt. ʺf.a.” ügyfeleit, hogy a társaság felszámolója mindent megtesz a károsultak érdekében a Saxo Bank SA-nál lévő vagyon visszaszerzése érdekében.

Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.