illusztáció

A Fővárosi Törvényszék előtt a Quaestor megtévesztett befektetőinek kárrendezése

2016. 04. 19.

Budapest, 2016. április 19. — Április közepén eddig összesen 340 befektető mintegy 5 milliárd forint értékű követelésével fordult a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” felszámolója a Fővárosi Törvényszékhez. Amennyiben a bíróság megalapozottnak tartja a hitelezői igényeket, azok a megtévesztett befektetők is a Kárrendezési Alaphoz fordulhatnak, akiknek követelései nem szerepeltek a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” nyilvántartásaiban.

A QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” felszámolója április közepén 340, a QUAESTOR Pénzügyi Zrt. által megtévesztett ügyfél hitelezői igénybejelentését terjesztette a Fővárosi Törvényszék elé. A 327 magánszemély és 13 intézményi befektető mintegy 5 milliárd forintos követeléssel fordult a felszámolóhoz, az igénybejelentők által megjelölt pénzeszközök, illetve értékpapírok azonban a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” nyilvántartásaiban nem szerepeltek.

A felszámoló által benyújtott egyedi kérelmek alapján lehetőség nyílik arra, hogy a Fővárosi Törvényszék döntsön a követelések megalapozottságáról, jogcíméről, összegszerűségéről és besorolásáról. A megtévesztett befektetők pedig a bíróság által lefolytatott egyedi eljárások eredményétől függően vehetnek részt a kárrendezési eljárásban, illetve fordulhatnak a bíróság által megítélt követelésükkel a Kárrendezési Alaphoz.

A felszámoló folyamatosan végzi a QUAESTOR Értékpapír Zrt „f.a.” nyilvántartásában nem szereplő további hitelezői igények feldolgozását, így április végéig a Törvényszék elé kerülő ügyek száma tovább növekedhet.


Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.