illusztáció

Tájékoztatás a BÉT részvények értékesítéséről

2016. 02. 12.

Budapest, 2016. február 12. – A BUDA-CASH, a QUAESTOR és a HUNGÁRIA felszámolói által korábban nyilvánosan meghirdetett BÉT részvény értékesítési eljárásokban az ismert piaci árra tekintettel a BUDA-CASH felszámolója tudott nyertest hirdetni. A QUAESTOR és a HUNGÁRIA felszámolói új pályázatot írtak ki, az ajánlatokat 2016. február 26-án 12 óráig várják.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. ezúton nyújt tájékoztatást arról, hogy a 2016. január 19. napján közzétett, a Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BÉT) által kibocsátott részvénycsomagokat érintő pályázatok egy eljárás tekintetében sikerrel zárultak. A BUDA-CASH Brókerház Zrt. „f.a.” tulajdonában álló 4.842 db, 484.200 forint össznévértékű törzsrészvény csomagra érkezett olyan érvényes pályázat, amely az előzetesen meghatározott minimumárra tekintettel a forgalomban elérhető legmagasabb vételi ajánlatot tartalmazta.

A QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” és a HUNGÁRIA Értékpapír Zrt. „f.a.” esetében ilyen ajánlat nem érkezett, ezért felszámoló az ezen eljárás alá vont társaságok tulajdonában álló részvénycsomagokra vonatkozóan új pályázatokat írt ki, az ajánlatokat 2016. február 26-án 12 óráig várja.