illusztáció

Visszavonta a Magyar Nemzeti Bank a felügyeleti biztos kirendelését a Széchenyi Lízing Zrt.-nél

2015.06.22.

A Magyar Nemzeti Bank ma közzétett határozatában a Széchenyi Lízing Zrt.-hez korábban kirendelt felügyeleti biztos visszavonásáról döntött, tekintve, hogy a pénzügyi intézmény tőkehelyzete és refinanszírozása rendeződött. A jegybank a felügyeleti biztos tavaly novemberi kirendelését a jogszerű működés szavatolása érdekében látta szükségesnek.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában megállapította, hogy a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tőkehelyzete megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, refinanszírozása is megoldódott, így eleget tud tenni szerződéses és jogszabályi kötelezettségeinek.

Emlékezetes, hogy a jegybank 2014. november 14-től felügyeleti biztost rendelt ki a pénzügyi vállalkozáshoz annak tőkehelyzete és a jogszerű működés szavatolása okán. A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. által delegált felügyeleti biztos akkor átvette a pénzügyi vállalkozás irányítását és gondoskodott a megfelelő működésről, a Zrt. tőkehelyzetét és refinanszírozását is rendezte, így a továbbiakban a biztos irányítása nélkül is képes a jogszabályi követelményeknek megfelelő működésre. Mindezek alapján a jegybank határozatában a felügyeleti biztos kirendelésének visszavonásáról döntött.